Sweet and Sour Sauce Mix 57 gr
Sweet and Sour sauce mix van van Mama Sita's is een basis om de lekkerste zoet zure saus te maken die onder anderen wordt gebruikt bij het bekende Escabeche gerecht
Sweet and Sour Sauce Mix
Deze mix is een kant en klare mix voor de zoet zure saus. Deze saus kan gebruikt worden als dip saus bij je lekker gefrituurde mini loempia's of tempura garnalen. De hoofdzaak van de mix is de basis voor Escabeche. Dit gerecht is een schotel met gepocheerde of gebakken vis die met dit zoet zure mengsel wordt overgoten. Naast vis kan men ook kip, konijn of varkensvlees gebruiken. Wat een aanrader is om het vlees of de vis in tempura meel te frituren.
Hoe te gebruiken:
- De inhoud van dit zakje oplossen in 180 ml ananassap of water
- Aan de kook brengen en 2 minuten laten koken
- Goed doorroeren
Recept Idee: Escabeche
Benodigdheden:
- 1 zakje Mama Sita's & zoetzure saus opgelost in 187ml water
- 1 ml Mama Sita's Pure Labuyo
- 500 gr vis (of kipfilet, varkensvlees, konijn)
- 48 gr maïzena
- 4 gr gebakken gesneden knoflook
- 120 gr ui, gesneden
- 8 gr gember (dun gesneden)
- 50 gr paprika, rode (snijd in ¾"(2 cm) kubussen)
- 50 gr wortelen, dun gesneden
- 250 ml olie voor diepe frituren
- 50 gr komkommer, snij in blokjes (optioneel)
- 1 g peperkorrels (optioneel)
Bereidingswijzen:
- Haal de vis voor het maismeel of tempurah meel en frituur de vis
- Zet het op de lek en zet hem even apart
- Bak de knoflook, ui, gember, rode paprika, wortel en komkommer. Voeg peperkorrels toe en Mama Sita's Labuyo saus.
- Meng het met de in water opgeloste Mama Sita’s Sweet and Sour Sauce Mix en breng het aan de kook
- Laat het 5 minuten zachtjes koken zodat de saus dikker kan worden.
- Voeg de vis toe en stoof het nog 2 minuten
- Warm opdienen met rijst
Ingrediënten:
Rietsuiker, tomatenpuree, maiszetmeel, zout, zuurteregelaar E330, paprika, gember
annattozaad, kruiden
Ook bekend als: Escabeche Sweet Sour Sauce Mix
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Mama Sita's
Code: 4804888804134
Inhoud: 57 gr (2.0 Oz)