Soto Ayam Bumbu 40 gr
Soto Ayam Bumbu van Boemboe is een kruiden mix om zelf je eigen soto soep te maken.
Soto Ayam Bumbu
Ook wel Soto Ajam of Saoto Ajam genoemd is een indonesische maaltijd soep van kip. Zoals zo vaak met Aziatische gerechten is er niet een echt recept, dit kan verschillen per regio in Indonesië. Wat vaak gebeurt is dat de bouillon gemaakt wordt op basis van kip en dat de ingrediënten op kamer temperatuur op tafel in diverse kommen rauw worden gepresenteerd. De bedoeling is dan dit iedereen zijn eigen vulling kan uitkiezen en dit met de hete bouillon kan overgieten. Vaak wordt er dan voor het eten nog even uitgebakken uien of knoflook op de bouillon gestrooid. Als vulling wordt vaak glas vermicelli, taugé, kip, gekookt ei, gekookte aardappel plakjes, lente ui, selderij gebruikt. Dit kan natuurlijk naar eigen idee ingevuld worden.
Bereidingswijze:
- Breng kipfilet of kippendijen of een kippenpoot a 500 gr aan de kook in 800 ml water
- Doe er dan zakje bij en laat de bouillon voor 10 minuten verder sudderen
- Haal de kip uit de pan en laat deze even afkoelen. Indien je een kippenpoot gebruikt fruit deze met de huid dan even aan na het koken in de olie
- Pluk de kip of snij deze in kleine stukjes
- Week in een warm water de glas noedels, en was de tauge, en snij de andere groenten in niet te kleine stukjes.
- Kies de ingrediënten die je wilt hebben in je soep en giet de hete bouillon op de ingrediënten.
- Strooi er gefrituurde stukjes ui en knoflook overheen
Ingrediënten:
Sjalotten, knoflook, kurkuma, gember, zout, peper, citroengras, plantaardige olie
Ook bekend als: Soto Ayam Bumbu
Land van herkomst: Indonesië
Merk: Bamboe
Code: 8992735210064
Inhoud: 40 gr (1.4 Oz)