Sotanghon Mungbonen noedels 227 gr
Sotanghon van Monika is een glasnoedel die naast warme gerechten ook voor salades gebruikt kan worden. Deze noedels zijn gemaakt van mungbonen meel.
Sotanghon mungbonen noedels
Deze noedels worden ook wel glasnoedels of glas vermicelli genoemd. Deze noedels komen oorspronkelijk uit China en worden bijzonder veel gebruikt in de Aziatische keuken. In tegenstelling tot andere varianten worden deze noedels gemaakt van mung bonen zetmeel. Mungbonen noedels kunnen o.a. worden gebruikt voor loempia’s, salades of om te frituren. De Noedels hebben zelf weinig smaak maar kunnen wel makkelijk smaak opnemen. Dit maakts ze tot perfecte noedels voor je gerecht of soep. Deze noedels zijn overigens ook zeer geschikt voor gluten vrije gerechten.
Hoe te gebruiken?
Indien je de noedels in een soep wilt gebruiken dan hoef je de noedels niet eerst te weken. Gebruik je hem in salades of roerbak gerechten dan is het noodzakelijk om de noedels voor 3-5 minuten in heet water te laten weken. Laat de noedels daarna goed uitlekken.
Ingrediënten:
Erwten zetmeel, mungbonen zetmeel
Ook bekend als: Glasnoedels, glas vermicelli, glasmie, glass noodles, bean thread noodles
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Monika
Code: 022392476256
Inhoud: 227 gr