Soja Saus 200 ml
Soja saus van Umami is niet zomaar een soja saus, het is een saus die niet overheerst maar het beste qua smaak haalt uit het product waar je het mee combineert.
Soja Saus
Er zijn vele soorten soja sauzen verkrijgbaar op de Nederlandse markt. De meest worden vaak gecombineerd met sushi en sashimi maar hebben vaak in het algemeen gemeen dat ze wat zouter zijn waardoor het gerecht vaan zijn identiteit verliest. Umami is van oorsprong een Japans woord wat "heerlijk" of hartig betekend. Door wetenschappers wordt Umami erkend als de vijfde smaak die een mens kan proeven. Umami is een soja saus van een zeer goede kwaliteit die perfect geschikt is om te combineren met visgerechten. Umami versterkt en intensiveert de smaak van de diverse gerechten waardoor de identiteit nog beter bewaard blijft.
Vijfde smaak
Sinds 1985 is het wetenschappelijk erkend dat Umami een vijfde smaak is die wij als mensen kunnen proeven. Deze vijfde smaak is niet te produceren door het combineren van de andere 4 traditionele smaken.
4 traditionele + Umami basissmaken:
- Zoet
- Zuur
- Zout
- Bitter
- Umami
Het is vastgesteld dat umami, de smaak van mononatriumglutamaat, een van de vijf erkende basissmaken is. De umami-smaak wordt vaak beschreven als een vlezige, bouillonachtige of hartige smaak.
Ingrediënten:
Water, gefermenteerde sojabonen, tarwe, zout, gierst, gefermenteerde rijst, azijn, suiker, suikerstroop
Ook bekend als: Japanese Soy Sauce Umami, Sojasaus, Sojasaus, soja saus, soya saus, soyasaus, Soy Sauce, soysauce, Soyasauce, soya sauce
Land van herkomst: Europa
Merk: Umami
Code: 8717953242006
Inhoud: 200 ml