Sereh poeder 22 gr
Sereh poeder, ook wel citroengras genoemd behoort tot een belangrijk ingrediënt in de Vietnamese en Indische keuken. Het heeft een lichte frisse citroensmaak.
Sereh poeder
Citroengras poeder wordt gemaakt van de droge witte delen van de verse sereh. Deze kruiden komt veel voor in de Aziatische keuken en wordt in zeer veel gerechten gebruikt. Citroengras heeft een zeer overduidelijke lichte citroen smaak en geur en geeft je gerecht echt iets speciaals mee. De verse sereh wordt vaak gebruikt in Indische stoofschotels zoals de Rendang en het poeder is een prima aanvulling op sauzen en rijst gerechten.
Citroengras
Citroengras is een spriet van een Indiase grassoort die in bijna elk warm klimaat groeit. De stengels zijn zowel gedroogd, vers dan wel als poeder te verkrijgen en hebben een overduidelijke geur en aroma van citroen. De verse stengels worden vaak mee gestoofd zoals wij laurier mee stoven in gerechten. Na bereiding van het gerechten worden de stengels verwijderd.
Ingrediënten:
Citroengras (gemalen)
Ook bekend als: Citroengras, lemon grass, barbed wire grass, Cymbopogon, sereh, serai, dtakrai
Land van herkomst: Europa
Merk: Kokki Djawa
Code: 8710161532761
Inhoud: 22 gr.