Rawon Bumbu 54 gr
Rawon boemboe is een kruidige pasta om een basis te maken voor de traditionele Indonesische rundvlees soep
Rawon Bumbu
Deze Rawon boemboe is een kruiden pasta die als basis kan dienen voor de traditionele zwarte Indonesische rundvlees soep. Het oorspronkelijk recept is afkomstig uit Surabaya. De traditionele bereiding is gemaakt op basis van keluak (zwarte moeren). Dit ingredient geeft een sterke nootachtige smaak en de donkere kleur aan de soep. De soep wordt meestal geserveerd met groene bos ui, sjalotjes, rijst en gezouten ei. Natuurlijk mag de kroepoek en de sambal ook niet ontbreken.
Benodigdheden:
- 1 pond rundvlees
- 5 stengels uienblaadjes in reepjes gesneden (optioneel)
- 1 steel citroengras, gekneusd
- 4 limoenblaadjes
Hoe te bereiden:
- Kook het rundvlees tot het half gaar is en snijd het in blokjes. Laat 750 ml bouillon in de pan staan.
- Voeg bamboe kruidenmix, citroengras en limoenblaadjes toe, draai op laag vuur tot het vlees gaar is
- Serveer warm met chilisaus
Ingrediënten:
Sjalotten, zout, plantaardige olie, kloewak, laos, citroengras, knoflook, kurkuma, koriander, chili
Ook bekend als: Spices mix for east java meat soup
Land van herkomst: Indonesië
Merk: Bamboe
Code: 8992735210040
Inhoud: 54 gr (1.9 Oz)