Kembang Goyang bloem vorm 9 cm
Kembang Goyang bloem vorm met een diameter van circa 9 cm is een bak hulpmiddel om de typisch gefrituurde Indonesische koekjes te maken.
Kembang Goyang bloem vorm
Dit hulpmiddel is special voor het maken van dit traditioneel Indonesisch koekje. De bloem vorm heeft een diameter van circa 9 cm en is gemaakt van gietijzer. De steel inclusief houten handgreep circa 27 cm. Deze vorm verhit je eerst in de olie en vervolgens doop je de hete vorm in het beslag. Vervolgens hang je de vorm weer in de olie en schut je het beslag los van je vorm. De koekjes worden vervolgens in de olie verder drijvend gebakken. Dompel de vorm niet helemaal in het beslag zodat de bovenkant schoon blijft anders laat het koekje niet makkelijk los. Na gebruik de vorm invetten en opbergen
Recept:
- 200 gr rijstmeel
- 1 heel ei
- 1 gr zout
- 35 gr kristal suiker
- 200 ml kokosmelk
- frituur olie
Bereidingswijze:
- Meng de rijstmeel, een losgeklopt ei, zout, suiker en de kokosmelk
- Goed gladroeren met een garde
- Verhit ondertussen de olie en verhit de vorm in de olie
- Dompel de hete vorm in het beslag en dompel hem daarna in de olie
- Schut het koekje in de olie los en bak hem verder af
Ook bekend als: Kuih Ros, Kue Kembang Goyang
Land van herkomst: Indonesië
Merk:
Code: 061602-9CM
Inhoud: 1 st. 9 cm