Capampangan Sisig Mix 40 gr
Capampangan Sisig Mix is een traditioneel gerecht, nu nog makkelijker op tafel te zetten met de mix van Mama Sita's. Heerlijk fris en pittig
Capampangan Sisig Mix
Haal de Filipijnen bij in huis met de mixen van Mama Sita's. Mama Sita is gespecialiseerd in de Filipijnse keuken met kruiden pasta's en sauzen van een zeer hoge kwaliteit. De mixen smaken als of je het zelf vers gemaakt hebt. Sisig is een traditioneel Filipijns gerecht uit de Pampanga regio uit het noorden van de Filipijnen. Deze mix is een saus mix die je toe kunt voegen aan je gegrild vlees om de frisse smaak te geven die het citrus peper gerecht nu zo speciaal maakt.
Sisig
Sisig is een klassiek traditioneel gerecht uit de regio Pampanga. In pampanga kookt men het vlees eerst voor dat men het gaat grillen of bakken. Traditioneel werd het gerecht gemaakt van het hoofd en de lever van het varken en gekruid met calamansi en chili pepers. Tegenwoordig wordt steeds meer gewoon varkensvlees gebruikt wat gekruid wordt met de citrus peper kruiden. De benaming sisig staat volgens het kapampangan woordenboek voor "een snack op iets zuurs", dit was in de begin jaren eerst een verwijzing naar divers fruit wat onrijp gedoopt werd in zout en azijn. Later werd dit ook een werkwijze voor het marineren van vis en vlees in combinatie met calamansi sap of azijn met diversen kruiden. Traditioneel wordt het vlees bereid in 3 fasen. Koken, braden en grillen. In de eerste instantie werd het hoofd van het varken gekookt om de haren te verwijderen en het malser te maken. Vervolgens werden er delen van gehakt en gegrild of geroosterd. Tenslotte werden er uien aan toegevoegd en op een gloeiend hete plaat geserveerd.
Benodigdheden:
- 1 pakje Sisig Mix
- 1 kilo varkensvlees
- 2 gehakte uien
- 625 ml water
- Calamansi vrucht of limoen (optioneel)
- Chilipepers (optioneel)
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in kleine stukjes en grill of braad het vlees
- braad de uien blokjes en meng het met het vlees.
- Los de inhoud van het pakje op in het water a 625 ml
- Meng de saus met het vlees en de uien
- Garneren met calamansi vruchten of limoen met chilipepers
Ingrediënten:
Citroenpoeder 37,5%, uienpoeder, zout, zwarte peper 6,2 %, zuurteregelaar E330, gistextract, chilipoeder, kleurstof E150a
Ook bekend als: Mama Sita’s Capampangan Sisig Mix (Citrus-Pepper Spice Mix)
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Mama Sita's
Code: 4806512022105
Inhoud: 40 gr (1.4 Oz)