Sinigang is een Filipijns gerecht dat bestaat uit vlees of vis dat met groente wordt gestoofd in een zure bouillon. De bouillon heeft vaak een basis van water wat over blijft bij het wassen van rijst. De sinigang is een zeer goede combinatie met witte rijst. In de Filipijnen wordt dit inheemse gerecht als nationale schotel van de Filipijnen beschouwd.
Adobo gebakken rijst met boerenkoolchips is een gebakken rijst variant met de smaak van Adobo in combinatie met de bladeren van boerenkool. Met dit recept kunt u het nu zelf Adobo maken.
Pancit Palabok is een typisch Filipijnse gerecht dat bijna elk moment van de dag gegeten kan worden, zoals rijst. Met dit recept kunt u het nu zelf Pancit Palabok maken.
Een van de favoriete Filipijnse gerechten is de Kaldereta of Caldereta. Het is een hartige vleesgerecht die kan bestaan uit chevon (geitenvlees), rundvlees of varkensvlees gecombineerd met aardappelen, wortelen, tomatensaus, en lever of lever plakken. Dit is een populair gerecht die geserveerd wordt tijdens speciale gelegenheden.