Sinigang sa Bayabas
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Main Course, Philippines, Sinigang
Sinigang is een Filipijns gerecht dat bestaat uit vlees of vis dat met groente wordt gestoofd in een zure bouillon. De bouillon heeft vaak een basis van water wat over blijft bij het wassen van rijst. De sinigang is een zeer goede combinatie met witte rijst. In de Filipijnen wordt dit inheemse gerecht als nationale schotel van de Filipijnen beschouwd.
Voor circa 4 personen
Benodigdheden:
- 750 ml Water of hugas-bigas (water van het spoelen van rijst)
- 45g Ui, in vieren
- 60 gram Tomaat, in vieren
- 90 gram Gabi, geschild en in vieren
- 40 gram Mama Sita's Sinigang sa Bayabas Mix
- 500g Varkensribbetjes, in blokjes gesneden
- 100 gram Sitaw (lange sperziebonen), in stukken van 2 cm gesneden
- 20 gram Siling haba (lange groene peper)
- 50 gram Kang Kong, afgespoeld en in porties gesneden
- 50 gram Talbos ng kamote, gespoeld en getrimd
- 60 gram Okra, in plakjes
- Patis (vissaus), naar smaak
Bereidingswijze:
- Meng in een pan water, ui, tomaat, varkensvlees, gabi en Mama Sita's Sinigang sa Bayabas Mix.
- Kook op middelhoog vuur.
- Wanneer het begint te koken, zet u het vuur lager en laat u het sudderen tot het varkensvlees zacht is.
- Voeg de sitaw en siling haba toe en kook verder op middelhoog vuur.
- Voeg als de sitaw zacht is kangkong, talbos ng kamote en okra toe.
- Kook nog een minuut of tot okra zacht is maar nog steeds heldergroen.
- Haal van het vuur. Serveer met vis chicharon.
Recept afkomstig van https://mamasitas.com/