Pancit Palabok
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Main Course, Palabok, Philippines
Pancit Palabok is een typisch Filipijnse gerecht dat bijna elk moment van de dag gegeten kan worden, zoals rijst. Met dit recept kunt u het nu zelf Pancit Palabok maken.
De saus is rijkelijk op smaak gebracht met garnalen, gekleurd met de diep oranje tint van achuete (annatto), overgoten met gebakken tahoe blokjes (tofu), garnalen vlees, Tinapa (gerookte) vlokken, chicharon (varkensknabbelspek) en tenslotte bekroond met hardgekookte plakjes ei en gehakte groene uien.
Dit gerecht is in het bijzonder geschikt voor de kerst, deze extra-speciale noedels verdient een ereplaats in de Filipijnse keuken en is zeer geliefd bij de meeste familie reünie feesten.
Voor circa 4 personen
Ingrediënten
- 200 gram Palabok Vermicelli
- 200 gram garnalen (gepelt)
- 2 hardgekookte eieren
- 2 blikjes tonijn
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 kop gehakt lente-ui
- 1 zakje Mama Sita’s palabok mix (opgelost in 3 kopjes water)
Bereidingswijze:
- Kook de Palabok vermicelli voor volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Bak de knoflook en ui en voeg dan de garnalen en 3/4 van de tonijn toe en laat het sudderen.
- Voeg de opgeloste Mama Sita’s Palabok Mix toe en laat het verder koken tot de saus dikker wordt (blijven roeren), zet het vuur uit en zet de sc apart.
- Doe de warme Palabok Vermicelli in een serveerschaal.
- Giet de saus over de warme palabok vermicelli en garneer de saus af met 1/4 van de tonijn en de overige ingrediënten.
Recept afkomstig van https://mamasitas.com/