Gebakken rijst met Adobo smaak en Oestersaus
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Main Course, Philippines
Gebakken rijst met Adobo smaak en Oestersaus is een heerlijk Filippijns gerecht dat de smaken van adobo en oestersaus combineert in een smaakvolle en bevredigende maaltijd
Gebakken rijst met Adobo smaak en Oestersaus
Gebakken rijst met Adobo smaak en Oestersaus is een heerlijk Filippijns gerecht dat de smaken van adobo en oestersaus combineert in een smaakvolle en bevredigende maaltijd. De adobosmaak komt voort uit de traditionele Filipijnse adobomarinade, die gewoonlijk bestaat uit sojasaus, azijn, knoflook en kruiden, waardoor de rijst een rijke, hartige smaak krijgt. De toevoeging van oestersaus voegt een zoete en zoute dimensie toe aan het gerecht, wat het nog smakelijker maakt. Gebakken rijst met Adobo smaak en Oestersaus kan worden geserveerd met diverse bijgerechten zoals gebakken ei, groenten, en gegrild vlees of vis, waardoor het een veelzijdige en geliefde maaltijd is in de Filipijnse keuken. Het is een geweldige manier om te genieten van de rijke smaken van de Filippijnse keuken in een eenvoudig en smakelijk gerecht.
Voor circa 4 personen
Benodigdheden:
- 225 g rijst, gewassen
- 500 ml water
Voor de sauce:
- 30 ml Kookolie
- 21 g Knoflook, geperst
- 1 stuk Laurlierblad
- 1/8 theelepel Gemalen zwarte peper
- 60 ml Water
- 30 ml Mama Sita's Sukang Tuba Azijn
- 60 g Mama Sita's Oestersaus
- 5 ml Mama Sita's Vloeibare Kruiden
- 3 g Zeezout
Bereidingswijze:
- In een wok, verhit de olie. Voeg de knoflook toe en bak tot deze goudbruin is, voeg dan het laurierblad en gemalen zwarte peper toe.
- Voeg het water en Mama Sita's Sukang Tuba Azijn toe. Laat het koken. Verlaag het vuur en laat het 2 minuten sudderen.
- Voeg Mama Sita's Oestersaus en Mama Sita's Vloeibare Kruiden toe. Roer. Voeg het zeezout toe. Meng goed.
- In een rijstkoker of braadpan, combineer gewassen rijst en water.
- Voeg de adobosaus toe. Meng goed. Stoom de rijst gedurende 30 minuten of totdat de rijst gaar is.
- Haal van het vuur. Serveer heet en garneer met geroosterde geperste knoflook.
Recept afkomstig van https://mamasitas.com/