Caldereta
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Caldereta, Main Course, Philippines
Een van de favoriete Filipijnse gerechten is de Kaldereta of Caldereta. Het is een hartige vleesgerecht die kan bestaan uit chevon (geitenvlees), rundvlees of varkensvlees gecombineerd met aardappelen, wortelen, tomatensaus, en lever of lever plakken. Dit is een populair gerecht die geserveerd wordt tijdens speciale gelegenheden.
Voor circa 10 personen
Ingredienten:
- 2 eetlepels rijst olie
- 1350 gr. runderlap, snijd ze in grove blokken van circa 3 cm
- 450 ml. Water
- 1 zakje Mama Sita's Caldereta (pittige saus) Mix
- 75 gr. aardappelen, snijd ze in blokjes van 2,5 cm
- 75 gr. Wortelen,snijd ze in blokjes van 2,5 cm
- 1 st. Rode paprika, snijd ze in grove stukken
- 75 gr. doperwten of duivenerwten
- 40 gr. Ontpit groene olijven (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een pan en bak de blokjes rundvlees aan tot deze dicht geschoeid is.
- Voeg het water toe en breng het aan de kook, zet het vuur iets lager en laat het zacht sudderen.
- Als het vlees gaar begint te worden voeg je de aardappelen en wortelen toe en stoof deze mee.
- Voeg de Mama Sita's Calderta mix toe en roer deze door het vocht.
- Voeg de rode paprika, doperwten en eventueel de olijven toe.
- Kook het geheel gaar.
Recept afkomstig van https://mamasitas.com/