Adobong Kangkong
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Main Course, Philippines
Adobong Kangkong is een heerlijk Filipijns gerecht dat is gemaakt van water-spinazie, ook bekend als kangkong of kangkung. Het is een populair gerecht in de Filipijnse keuken en wordt vaak geserveerd als bijgerecht of als hoofdgerecht, meestal in combinatie met rijst.
Voor circa 2-4 personen
Benodigdheden:
- 4 eetlepels 60 ml Mama Sita's Knoflook Oestersaus
- 3 kopjes 150 g Kangkong (waterspinazie), stelen en bladeren gescheiden
- 1 eetlepel 15 ml Olie
Bereidingswijze:
- Verhit kookolie en bak vervolgens de stelen van de kangkong.
- Voeg Mama Sita's Knoflook Oestersaus toe.
- Als de stelen gaar zijn, voeg dan de bladeren van de kangkong toe en bak nog 1-2 minuten.
- Haal van het vuur en serveer over hete rijst.
Recept afkomstig van https://mamasitas.com/