Adobong Baboy (Varkens Adobo)
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Adobo, Main Course, Philippines
Adobong Baboy is een populaire Filipijnse vleesgerecht dat bekend staat om zijn hartige, zure en aromatische smaak. Het belangrijkste ingrediënt van Adobong Baboy is varkensvlees (baboy is het Filipijnse woord voor varken), hoewel je soms ook andere soorten vlees kunt gebruiken, zoals kip of rundvlees
Voor circa 5-7 personen
Benodigdheden:
- 1 zakje Mama Sita's Adobo Mix (50 g)
- 1 kg Varkenskasim (schouder) of liempo of spareribs, in porties gesneden
- 100 g Knoflook, geplet
- 250 ml Water
- 30 ml Olie
Bereidingswijze:
- Combineer het varkensvlees, de helft van de knoflook, Mama Sita's Adobo Mix en water in een steelpan. Dek af en kook op hoog vuur tot het begint te koken.
- Verlaag het vuur en laat sudderen tot het varkensvlees zacht en gaar is, scheid vervolgens het varkensvlees van de saus.
- Verhit olie in een wok en bak de resterende knoflook tot deze goudbruin is. Voeg het varkensvlees toe en roerbak. Giet de saus erbij en blijf koken op middelhoog vuur tot deze dikker wordt.
Recept afkomstig van https://mamasitas.com/