Adobo gebakken rijst met boerenkoolchips
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Adobo, Main Course, Philippines
Adobo gebakken rijst met boerenkoolchips is een gebakken rijst variant met de smaak van Adobo in combinatie met de bladeren van boerenkool. Met dit recept kunt u het nu zelf Adobo maken.
Voor circa 8 a 10 personen
Ingrediënten
Adobo Rijst
- 60 ml olie
- 90 g knoflook, gepeld en geplet
- 50 g Mama Sita's Adobo Mix, opgelost in:60 ml Water
- 1 kg Overgebleven gestoomde rijst
Voor de gebakken boerenkoolchips
- 250 g verse boerenkool, gewassen en in kleine stukjes gesneden
- 15 ml olie
- 15 g Mama Sita's Oestersaus
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur
- Bak de knoflook mooi bruin maar niet verbrand
- Voeg de Adobo Mix van Mama Sita toe
- Breng aan de kook en laat 1 minuut sudderen.
- Meng de bereide rijst en roerbak tot de rijst is opgewarmd
- Werk af met wat gebakken boerenkoolchips.
- Serveer direct met komkommer, tomaat en uiensalade voor een complete maaltijd
Recept afkomstig van https://mamasitas.com/