Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Varkens net

Varkens net

Varkens net is het vlies dat om de ingewanden van het varken zit.

Varkens net

Varkens net is een wit vlies met vet aderen doorregen. Het is een vlies dat om de ingewanden heen zit.

Dit vlies is ook te verkrijgen van het kalf of het schaap. In het Frans wordt het crépine genoemd. Het vlies wordt vaak in de keuken gebruikt voor het bij elkaar houden van ingrediënten voor als het bijvoorbeeld gebraden wordt. Het vlies wordt ook veel gebruikt bij ambachtelijk gebakken luxe paté soorten. Het vel wordt dan in een paté vorm uitgelegd waarna men de rauwe pate vulling op het varkens net doet. De vorm wordt dan helemaal afgevuld en het net wordt er omheen dicht gevouwen. Aangezien het tijdens het braden groten deels wegsmelt is het ook uitstekend te eten. Het is overigens ook heerlijk te gebruiken om bijvoorbeeld kool bladeren te stoven met een vulling. Maak dan van de kool bladeren een soort van kleine rollades  met een vulling er in. Bovendien zorgt het varkens net dankzij de vet aders voor instant bedruiping van het ingepakte vlees of groente. Om worst vlees bundels voor te bereiden, leg een stuk van het net op een werktafel, plaatst een vulling in het midden en vouw het net over het. Bij het bakken, plaatst de worst naad naar beneden.

Het varkens net is diepgevroren te koop en is indien ontdooid helemaal uit te spreiden. Mocht het net toch stevig zijn, laat het dan even een uurtje in warm water weken.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »