Gezouten zwarte bonen
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Ingredienten, Taussi
Gezouten zwarte bonen zijn gefermenteerde sojabonen. Lekker als ingrediënt in diverse schotels.
Gezouten Zwarte Bonen
Deze bonen zijn gezouten en worden laten gefermenteerd. Door dit proces worden de zwarte soja bonen zacht maar wel iets droger.
De smaak is sterker en kruidiger en natuurlijk zouter. Voor gebruik worden de zwarte bonen eerst afgespoeld onder stromend water. Daarna kun je het verwerken zoals je zelf wilt, gehakt of fijn gemalen in een vijzel. Wees voorzichtig met het gebruik, de zoute smaak kan juist gaan overheersen in een gerecht.
Fermenteren
Fermentatie is een bewerking waarbij micro organismen (bacteriën, schimmels, gisten) worden toegevoegd. Is om het product een andere smaak te geven. De groei van deze organismen zorgen er voor dat koolhydraten en eiwitten afgebroken worden en de smaak, geur, houdbaarheid en het uiterlijk van het product zal veranderen.