De Aziatische aubergine
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in aubergine, Ingredienten
De Aziatische aubergine laat zich makkelijk onderscheiden door zijn violet kleur en zijn lange slanke uiterlijk.
De Aziatische aubergine
De Aziatische aubergine laat zich makkelijk onderscheiden door zijn violet kleur en zijn lange slanke uiterlijk. De aziatische aubergines zijn rijker en dieper van smaak, het vrucht vlees is roomwit met een kleine hoeveelheid zaden.
De omvang van de oogst van de variatie zeer wisselend. Zo ook de formaten. De aziatische boeren oogsten eigenlijk het liefst wanneer de aubergines nog jong zijn. In de Filipijnen vormt de aubergine een groot commercieel belang, aangezien het het veel agrarische gemeenschappen ondersteund in hun levensonderhoud. Daarmee is de Aziatische aubergine ook wel Talong genoemd één van de belangrijkste gewassen in de Filipijnen.
Toepassingen
- Komijn
- Knoflook
- Gember
- Koriander
- Gefermenteerde bonen
- Chili Pepers
- Sojasaus
- Azijn
- Champignons
- Ui
- Sesamolie
- Ei
- Kip
- Varkensvlees
- Tomaat
- Paprika
- Pompoen
Bewaar deze aubergine op een koele en droge plaats en gebruik ze binnen 2 a 3 dagen.
Recept Ideeën:
- Filipijnse Omelet met gegrilde aubergine (tortang talong)
- Thai Table groene curry met kip - Gang Kiew Wan Gai
- Veggie Belly Spicy Szechuan aubergine met Tofu
- Steamy Kitchen Gevulde Miso aubergine
- Maangchi Aubergine Side Dish