Chayote
- Geplaatst op
- Door Renee Zuidwijk
- Geplaatst in Chayote, Ingredienten
Chayote is een ovaal licht groene vrucht die over het algemeen als groente gegeten wordt.
Chayote
Dit is een licht tot donker groene vrucht met een redelijk gladde schil. De schil kan verschillende diepe plooien hebben. Binnenin de chayote zit een grote zachte pit. Chayote is een vrucht die vaak als groente gegeten wordt en onrijp geplukt en gekookt kan worden. De structuur van het vruchtvlees is een beetje vergelijkbaar met een appel en meloen en de smaak is niet sterk of overheersend. De vrucht wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken en staat natuurlijk in diverse landen onder een andere naam op de kaart. Zo zijn de meest voorkomende namen:
- Vegetable pear
- Pear squash
- Mirliton
- Choko
- Fak maeo
- Su su/ Trai su
- Hayatouri
De Chayote wordt veel gebruikt in diverse lichte soepen en roerbakgerechten. In de Filipijnse keuken is het een ingredient die gebruikt wordt in onder anderen Tinola.