Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Cassave

  • Geplaatst op
  • Door Renee Zuidwijk
  • Geplaatst in Cassave
Cassave

Cassave is een eetbare wortelknol met een donker bruine ruw vel en wit vlees. Het basis product voor tapioca meel

Cassave

Cassave ook wel cassava of maniok genoemd, is van oorsprong een Zuid-Amerikaanse savanneplant. Cassave is een eetbare wortelknol met een donker bruine ruw vel en wit vlees. Het basis product voor tapioca meel

Het is een plantsoort die op zeer droge voedsel arme grond kan groeien. Omstreeks 1600 is het door de Portugezen naar Azië gebracht. In Azië is Cassava een belangrijke voedingsbron. De Cassave is een lange donkere bruine wortelknol van de Manihot Esculenta plant.  Het vlees is wit en het wordt vaak geraspt en gebruikt voor gebak en snacks. De zetmeelrijke witte wortel wordt gestoomd en gegeten met suiker of geraspt en fijngestampte in tapioca pasta of bloem voor Filipijnse delicatessen zoals Suman en Bibingka.

Cassava bladeren zijn jonge blaadjes van de top van de plant. Ze worden gekookt en gegeten als een groene groente in vele delen van Azië. In landen als Congo en Angola wordt de cassave veel gebruikt om cassava pap van te maken. Dit voedzame en zetmeelrijk gerecht wordt gemaakt van gedroogde cassava.

De van Cassava gemaakte bloem is zeer populair bij gluten vrije diëten.  Cassava bloem is glutenvrij en kan daardoor prima gebruikt worden om tarwebloem te vervangen in gerechten. Tapioca en fufu worden gemaakt van de zetmeelrijke bloem van de maniokwortel. Op de westerse consumptiemarkt ziet men ze vooral als borrelzoutjes of als bijgerecht bij de oosterse maaltijd (cassava chips).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »