Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Bananen Bloesem

Bananen Bloesem

De bananen bloesem is de bloem van de bananenplant en komt oorspronkelijk uit het Andes gebergte van Colombia. De bananenbloem is een grote, donkere paars-rode bloem die onderaan een tros bananen groeit.

Bananen Bloesem

De bananen bloesem is de bloem van de bananenplant en komt oorspronkelijk uit het Andes gebergte van Colombia. De bananenbloem is een grote, donkere paars-rode bloem die onderaan een tros bananen groeit.
De binnenkant van de bloem zit vol met kleine bloemen die zichzelf normaal tot bananen ontwikkelen. De smaak van deze eetbare bloem is melig en bitter en wordt meestal gebruikt als een aanvulling op een gerecht.

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren totdat het binnenste te zien is. Sommige recepten adviseren om de bloem 20 minuten in zijn geheel te stomen, voor je de bloem gaat snijden. Dit kan ook in een veel kortere tijd gedaan worden in de magnetron door de bloem op een bord te leggen en met plasticfolie te bedekken. Laat de bloem afkoelen vóór het snijden en draag handschoenen bij het snijden, omdat het zwarte vlekken kan geven. Nu kan men de bloem consumeren of verder bereiden.

Consumptie

Bananenbloemen worden meestal als aanvulling op een maaltijdschotel gegeten. De bloem kan rauw of gekookt gegeten worden.

Wanneer te consumeren

Eet bloemen die vers en helder zijn. Vaak zijn de bloemen in transparante folie verpakt, om uitdroging te voorkomen. Bewaar de bloemen in de koelkast en consumeer binnen enkele dagen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »