Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

In uw winkelmandje zitten producten die van glas zijn gemaakt, wees u er alstublieft bewust van dat dit op eigen risico is.
Monika Bagoong Alamang Guisado 340 gr
Monika Bagoong Alamang Guisado 340 gr

Bagoong Alamang Guisado 340 gr

€4,00
Incl. btw

Bagoong Alamang is zijn gezouten,gebakken kleine garnaaltjes, die als basis kan dienen in diverse oosterse gerechten.

Op voorraad (15) (Levertijd:1 - 2 dagen)
-
+

Bagoong Alamang Guisado

Bagoong Alamang Guisado is een traditioneel gerecht uit de Filippijnse keuken. Het is een heerlijke en hartige saus gemaakt van gefermenteerde garnalen, bekend als "alamang" in het Tagalog, samen met verschillende kruiden en specerijen.

Om Bagoong Alamang Guisado te maken, worden verse garnalen gefermenteerd in zout en daarna gekookt met knoflook, uien, tomaten en soms chili pepers voor extra pit. De combinatie van de gefermenteerde garnalen en de kruiden en specerijen zorgt voor een sterke en intense smaak. De saus heeft een rijke umami-smaak en een licht zoute en pittige ondertoon.

Bagoong Alamang Guisado wordt vaak gebruikt als smaakmaker en toegevoegd aan verschillende gerechten in de Filippijnse keuken. Het wordt vaak geserveerd met rijst als bijgerecht of gebruikt als ingrediënt in populaire gerechten zoals Kare-Kare (een pindasausstoofpot) of Binagoongan (varkensvlees gestoofd in bagoong saus).

De smaak en consistentie van Bagoong Alamang Guisado kunnen variëren, afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeur. Sommige varianten zijn dikker en meer geconcentreerd, terwijl andere een iets zachtere en vloeibaardere textuur hebben.

Dit gerecht is geliefd bij veel Filippino's vanwege de unieke smaak en de veelzijdigheid ervan in verschillende gerechten. Het toevoegen van Bagoong Alamang Guisado kan een intense en heerlijke smaakdimensie toevoegen aan Filippijnse maaltijden.

Garnalenpasta's

Garnalenpasta's worden al eeuwenlang in Zuidoost-Azië en Zuid - China gemaakt. Er bestaan, in principe, twee vormen van garnalenpasta. Éen ondoorzichtige variant die ook wel trassi(e) wordt genoemd en een doorzichtige, gelatineuze variant die in het Maleis en Indonesisch Petis Udang en in het Filipijns Bagoong wordt genoemd.

Productieproces

Het productieproces van de ondoorzichtige variant bestaat er uit dat rauwe garnalen (meestal eerst) vermalen worden waarna het met zout (en soms suiker) wordt vermengd. Men laat het dan enige tijd fermenteren. Tijdens of na de fermentatieperiode wordt het gedroogd in de zon. De meeste Indonesische en Maleisische garnalenpasta's worden dan tot koeken samengeperst en eventueel verder te drogen gelegd. Bij de Chinese en Thaise garnalenpasta's worden de gedroogde koeken eerst weer vermalen voordat zij verkocht worden. Bij de doorzichtige variant worden fijn vermalen garnalen eerst vermengd met zout, suiker en bloem waarna het wordt gefermenteerd tot een pasta. Deze stroperige, doorzichtige, variant wordt natuurlijk niet gedroogd.

Beide varianten kunnen het beste bewaard worden in een goed afgesloten potje (glas of PET). Traditionele garnalenpasta's zijn door hun hoge zoutgehalte lang houdbaar. Ze kunnen zeer goed op kamertemperatuur bewaard worden omdat ze werden ontwikkeld in tropische landen waar, voor de moderne tijd, koelkasten uiteraard niet voorhanden waren.

 

Ingrediënten:

Garnalen 60%, zout 19,5 %, water, suiker, suiker rietazijn, smaakversterker E621, conserveermiddel E202.

 

Ook bekend als: Sauteed Tiny Shrimp Alamang Guisado
Land van herkomst: Filipijnen
Merk: Monika
Code: 022392573016
Inhoud: 340 gr.

  • In uw winkelmandje zitten producten die van glas zijn gemaakt, wees u er alstublieft bewust van dat dit op eigen risico is.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »